Jajka faszerowane szynką i kukurydzą
Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam mój ulubiony i mega szybki przepis na jajka faszerowane szynką i kukurydzą.
Składniki:
- 6 jajek
- 10 plastrów szynki
- 15 dag sera żółtego
- 1/2 puszki kukurydzy ROLNIK
- 10 łyżeczek majonezu
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół oraz wyjmujemy z nich żółtka. Szynkę kroimy na małe kosteczki i wrzucamy do miski. Dodajemy kukurydzę ROLNIK odsączoną z zalewy. Ser żółty kroimy w drobną kosteczkę lub trzemy na tarce na małych oczkach i dorzucamy do miseczki. Następnie dodajemy majonez oraz żółtka jajek.
Wszystko przyprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy wgłębienia w białkach po żółtku. Na koniec możemy przyozdobić gotowe jajka kukurydzą.
SMACZNEGO!
fajny blog! będe częściej tu zaglądać
OdpowiedzUsuńŚwietny wpis, muszę koniecznie wypróbować ten przepis!
OdpowiedzUsuńMuszę przystać, że bardzo fajnie się prezentuje to danie.
OdpowiedzUsuń