Jajka faszerowane szynką i kukurydzą

09:15 Codzienność nasza 3 Comments


Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam mój ulubiony i mega szybki przepis na jajka faszerowane szynką i kukurydzą.




Składniki:

- 6 jajek 
- 10 plastrów szynki
- 15 dag sera żółtego
- 1/2 puszki kukurydzy ROLNIK 
- 10 łyżeczek majonezu
- sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół oraz wyjmujemy z nich żółtka. Szynkę kroimy na małe kosteczki i wrzucamy do miski. Dodajemy kukurydzę ROLNIK odsączoną z zalewy. Ser żółty kroimy w drobną kosteczkę lub trzemy na tarce na małych oczkach i dorzucamy do miseczki. Następnie dodajemy majonez oraz żółtka jajek.

Wszystko przyprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy wgłębienia w białkach po żółtku. Na koniec możemy przyozdobić gotowe jajka kukurydzą. 


SMACZNEGO!

3 komentarze:

  1. fajny blog! będe częściej tu zaglądać

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny wpis, muszę koniecznie wypróbować ten przepis!

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę przystać, że bardzo fajnie się prezentuje to danie.

    OdpowiedzUsuń