Szybki obiad - spaghetti ze szpinakiem i fetą
Dzisiaj przygotowałam dla Was bardzo prosty przepis na pyszny obiad, coś dla miłośników włoskiej kuchni czyli makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i serem feta.
Składniki:
- 500 g makaronu spaghetti ( ja wybrałam pełnoziarnisty)
- 500 g szpinaku świeżego lub mrożonego (u mnie był szpinak mrożony)
- 200 g jogurtu naturalnego
- 150 g sera feta
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, a następnie odcedzić. Jeśli wybieramy szpinak mrożony należy poczekać aż się rozmrozi i podgrzać na patelni. Następnie dodać dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, sól, pieprz oraz jogurt naturalny. Poczekać aż woda ze szpinaku odparuje. Ser feta pokroić w kostkę. Ugotowany makaron wymieszać z sosem i dodać kosteczki sera. Należy pamiętać, że ser feta jest dość słony, więc należy uważać, żeby nie przesolić sosu. Przełożyć odpowiednią porcję na talerz i delektować się pysznym smakiem. Na koniec danie można udekorować bazylią lub prażonymi migdałami.
Smacznego!!!!
Jejku jak smacznie! ;) Kochana kradnę przepis i dam znać jak mi wyszło! ;*
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
www.bezblednakosmetyka.blogspot.com
Koniecznie daj znać :) czekam na wieści od Ciebie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń