Papryki nadziewane
U nas w kuchni dominują ostatnio kolorowe papryki z kaszą kuskus, mięsem mielonym oraz fetą. Danie to oczywiście jest bardzo proste, a zarazem pyszne...efekt wizualny też nie najgorszy ;) Aby przygotować nadziewane papryczki należy kupić:
- papryki
- mięso mielone
- kasza kuskus
- ser Feta
- cebula
- majeranek
- sól, pieprz
- papryka słodka mielona
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy kaszę kuskus, cebulę kroimy w kostkę i wraz z mięsem mielonym przysmażamy na oleju.
Do miski wrzucamy mięso mielone wraz z cebulą, kaszę kuskus ser feta pokrojony w kostkę i przyprawiamy do smaku, według uznania - delikatnie mieszamy.
Do miski wrzucamy mięso mielone wraz z cebulą, kaszę kuskus ser feta pokrojony w kostkę i przyprawiamy do smaku, według uznania - delikatnie mieszamy.
Natomiast papryki myjemy, odcinamy górną pokrywkę, usuwamy gniazda nasienne i napełniamy wcześniej przygotowanym farszem. Nasze nadziane papryki przykrywamy górną, odciętą częścią, układamy w naczyniu żaroodpornym, do którego wlewamy szklankę wody. Pieczemy około 30-40 min temperaturze 180°C. Papryki podajemy na ciepło.
Smacznego!!!
Papryczki rewelka :)
OdpowiedzUsuńPOLECAM
Dokładnie tak, są naprawdę pyszne!
Usuń