Jajka faszerowane z tuńczykiem
W związku ze zbliżającymi się świętami Wielkanocnymi przygotowałam dla Was przepis na jajka faszerowane z tuńczykiem, które mogą zagościć na Waszym stole nie tylko podczas świąt Wielkanocnych ale i przez cały rok. Jest to danie, które możecie wykonać razem ze swoimi dziećmi. Ja miałam dwie małe pomocnice :)
Składniki:
- tuńczyk w oleju
- majonez
- jogurt naturalny
- kukurydza
- ogórek kiszony
- pieprz, sól
- jajka ugotowane i ostudzone
Sposób przygotowania:
- kukurydza
- ogórek kiszony
- pieprz, sól
- jajka ugotowane i ostudzone
Sposób przygotowania:
Żółtka utrzeć z majonezem oraz jogurtem naturalnym, odsączonym i rozgniecionym tuńczykiem oraz pokrojonym w drobną kostkę ogórkiem kiszonym. Dodać kukurydzę i doprawić pieprzem oraz solą do smaku. Następnie przygotowaną pastą wypełnić białka jajek.
SMACZNEGO!!!
Kurcze, akurat nie przepadam za tunczykiem :(
OdpowiedzUsuńOnly Dreams