Ciasto z nutellą i sucharkami.
Zgodnie z obietnicą podajemy przepis na ciasto z nutellą i sucharkami:)I warstwa:
- paczka sucharków
- 400g nutelli
Paczkę sucharków należy zmiksować w robocie kuchennym, a następnie dodać do nich nutellę, jeżeli jest za twarda podgrzać w garnku w kąpieli wodnej. Wymieszać i wyłożyć do tortownicy.Tortownicę wstawić do lodówki.
II warstwa:
- 400g śmietany kremówki
- 500g sera do serników, najlepiej z wiaderka;)
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej wody
Śmietankę kremówkę ubić razem z cukrem pudrem, następnie dodać ser oraz rozpuszczoną żelatynę. Masę wyłożyć na warstwę nutellowo-sucharkową i ponownie włożyć do lodówki.
III warstwa:
- kompot z wiśniami
- 2 galaretki wiśniowe
Na warstwie śmietankowo-serowej poukładać wiśnie. Następnie galaretki rozpuścić wg przepisu zastępując ilość wody sokiem z kompotu. Jeżeli braknie kompotu dolewamy wody. Galaretkę odstawiamy do lodówki, kiedy zacznie tężeć zalewamy delikatnie ciasto i wkładamy do lodówki.
0 komentarze: