Rollsy szpinakowe z łososiem
Po krótkim urlopie przygotowałam dla Was przepis na pyszną i szybką przekąskę czyli rollsy szpinakowe, które idealnie pasują na letnie pikniki czy imprezy urodzinowe. Rollsy można podawać z różnymi dodatkami m.in: z łososiem lub kurczakiem - to już od Was zależy co lubicie :) U nas za każdym razem są inne. Natomiast tym razem postawiliśmy na łososia :)
Składniki na naleśniki:
- 2 szklanki mąki pszennej POLSKIE MŁYNY
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1 niecała szklanka wody
- 1 płaska łyżeczka soli
- 2 szklanki mąki pszennej POLSKIE MŁYNY
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1 niecała szklanka wody
- 1 płaska łyżeczka soli
- ok.100 g świeżego szpinaku baby
- odrobina oleju rzepakowego POLSKIE MŁYNY
Dodatkowo:
- mix sałat
- odrobina oleju rzepakowego POLSKIE MŁYNY
Dodatkowo:
- 200 g łososia wędzonego
- 280 g serka śmietankowego- mix sałat
- kilka rzodkiewek
Szpinak należy dokładnie zmiksować blenderem, aż do uzyskania jednolitej masy, następnie dodać mąkę Polskie Młyny oraz pozostałe składniki. Naleśniki najlepiej smażyć na patelni z małą ilością oleju. Ostudzone naleśniki należy posmarować serkiem śmietankowym, dodać mix sałat, łososia oraz cienkie plasterki rzodkiewki, a następnie zawinąć ostrożnie naleśniki z jednej strony i pomału rolowa. Gotowe rollsy zawinąć w folię aluminiową i po kilku godzinach pokroić i spiąć wykałaczką.
Smacznego!!!
P.S nasze rollsy wyszły MEGAAAA!!!!
0 komentarze: