Waniliowe babeczki
Dzisiaj przygotowałam dla Was nasz ulubiony przepis na pyszne i szybkie babeczki, które możemy przygotować na kilka różnych sposobów m.in.: z dodatkiem czekolady, owoców, z kremem i owocami lub z dodatkiem kakao.
- 2 szklanki mąki POLSKIE MŁYNY
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 jajko
- 0,5 szklanki oleju POLSKIE MŁYNY
- 1 szklanka mleka
Sposób przygotowania:
W misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami lub smarujemy foremki masłem i posypujemy bułką tartą, a następnie przekładamy do nich ciasto do mniej więcej 3/4 ich wysokości. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 25 - 30 minut. Babeczki należy wyjąć i wystudzić na kratce, a następnie ozdobić :)
0 komentarze: