Pudding chia z wiórkami kokosowymi i owocami
Ostatnio pogoda nam dopisuje więc i my mamy chęć na lekkie, delikatne i owocowe dania. Pudding idealnie nadaje się na śniadanie, drugie śniadanie czy deser. Najlepiej podawać go ze świeżymi owocami lub konfiturą, aby przełamać kokosowy smak puddingu. U nas ostatnio dominuje pudding z musem truskawkowym. Aby deserek ładnie się prezentował najlepiej podawać go w przeźroczystych szklaneczkach.
Te piękne kwiatki, które widzicie na zdjęciu dostałam od mojej córki. Julka również sama ozdabiała nasze deserki :)
Składniki:
2 łyżki nasion Chia
250 ml mleka kokosowego
2 łyżki wiórek kokosowych
stewia/ksylitol/miód do smaku
owoce wg uznania np: mus truskawkowy
listki mięty do dekoracji
listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Do miski wlewamy mleko kokosowe, dodajemy 1 łyżkę syropu z agawy, dwie łyżki wiórek kokosowych, nasiona chia i intensywnie mieszamy. Następnie wstawiamy naszą mieszankę na całą noc do lodówki. Przelewany do przeźroczystych szklaneczek lub pucharków, a następnie nakładamy owoce według uznania np: mus z truskawek :)
Smacznego!
Wygląda przepysznie ;) muszę sprawdzić Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńSmakuje wyśmienicie. Bardzo fajny przepis.
OdpowiedzUsuńCiekawa kompozycja smakowa. To są zdecydowanie moje smaki
OdpowiedzUsuńSuper wpis
OdpowiedzUsuńChętnie skosztuję takie pyszności. Super wpis
OdpowiedzUsuńTen wpis jest bardzo ciekawy
OdpowiedzUsuńBardzo fajna propozycja która jest nie tylko rewelacyjna w smaku ale także zdrowa.
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda a nasiona chia są bardzo zdrowe.
OdpowiedzUsuńChętnie skorzystam z tego przepisu.
OdpowiedzUsuńSuper ciekawy wpis
OdpowiedzUsuńInteresujący wpis
OdpowiedzUsuńCiekawy wpis
OdpowiedzUsuń