Pudding chia z wiórkami kokosowymi i owocami

18:59 Codzienność nasza 1 Comments

Ostatnio pogoda nam dopisuje więc i my mamy chęć na lekkie, delikatne i owocowe dania. Pudding idealnie nadaje się na śniadanie, drugie śniadanie czy deser. Najlepiej podawać go ze świeżymi owocami lub konfiturą, aby przełamać kokosowy smak puddingu. U nas ostatnio dominuje pudding z musem truskawkowym. Aby deserek ładnie się prezentował najlepiej podawać go w przeźroczystych szklaneczkach. 
Te piękne kwiatki, które widzicie na zdjęciu dostałam od mojej córki. Julka również sama ozdabiała nasze deserki :)

Składniki:

2 łyżki nasion Chia
250 ml mleka kokosowego 
2 łyżki wiórek kokosowych
stewia/ksylitol/miód do smaku
owoce wg uznania np: mus truskawkowy
listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Do miski wlewamy mleko kokosowe, dodajemy 1 łyżkę syropu z agawy, dwie łyżki wiórek kokosowych, nasiona chia i intensywnie mieszamy. Następnie wstawiamy naszą mieszankę na całą noc do lodówki. Przelewany do przeźroczystych szklaneczek lub pucharków, a następnie nakładamy owoce według uznania np:  mus z truskawek :) 

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Wygląda przepysznie ;) muszę sprawdzić Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń