Śledzie z rodzynkami Bakalland
Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis z Bakalland. Jeśli lubicie śledzie to dzisiejszy post jest dla Was. Przygotowałam przepis na śledzie z cebulą i rodzynkami idealne na jesienne dni. Ja niestety nie przepadam za śledziami, ale podobno są bardzo dobre.
Składniki:
• 8 płatów śledziowych ala matias
• 3 cebule
• dwie garście rodzynek Bakalland
• 2 liski laurowe
• około 300 ml oleju
Przygotowanie:
Śledzie należy wypłukać pod bieżącą wodą i wysuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki natomiast cebulę obrać i pokroić w talarki lub półksiężyce. Rodzynki zalewany wrzątkiem i zostawiamy na 10 minut. Następnie wszystko układamy warstwowo do słoika: śledzie, cebula, liść laurowy, rodzynki. A następnie całość zalewamy olejem. Tak przygotowane śledzie odstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny.
Smacznego!
Smacznego!
0 komentarze: